Zomerschool

[layerslider id=”15″]
Voorkom onnodige doublures met behulp van een zomerschool of lenteschool

Zomerschool is een intensief programma, waarbij potentiële zittenblijvers begeleid worden door een team van studiebegeleiders en onderwijspedagoog om alsnog bevordering naar de volgende klas te realiseren. Dit programma vindt meestal gedurende de laatste weken of week van het schooljaar op school plaats. In de zomervakantie is ook een optie.

Eveneens is het mogelijk een dergelijk programma reeds in april, mei of juni te laten plaatsvinden, desgewenst in de weekenden. In dat geval spreken wij van een lenteschool.

“Tot op heden hebben wij duizenden leerlingen voorzien van begeleiding thuis en op school. De individuele aanpak op maat levert een snelle kennistoename op, wat leidt tot nieuwe succeservaringen welke bijdragen aan meer zelfvertrouwen en betere schoolresultaten op de korte en lange termijn.” – drs. A.S. (Anton) Donker, oprichter, eigenaar en onderwijspedagoog BijlesGezocht

Het doel van een zomerschool of lenteschool is om het aantal doublures terug te dringen. Hoewel doubleren voor sommige leerlingen een echte noodzaak is, blijkt dit middel in veel gevallen onnodig en kostbaar. CNV Onderwijs en de VO-Raad deden onderzoek. 85% van de deelnemers stroomden na twee weken zomerschool alsnog door naar het volgende leerjaar. 75% van hen werd in het schooljaar daarna wederom bevorderd. Daarmee blijkt de zomerschool een effectief middel om onnodig doubleren te voorkomen.

BijlesGezocht kan maatwerk bieden op het gebied van zomer- en lentescholen en soortgelijke projecten voor primair- en voortgezet onderwijs. Een programma dat past bij de onderwijsvraag, schoolcultuur, leerlingenpopulatie en de specifieke leerdoelen per leerlingen.

 

Brochure Zomerschool

 

Een greep uit onze schoolprojecten

[layerslider id=”16″]