Huiswerkklas

[layerslider id=”15″]

 

Ook op uw basisschool of VO-school een succesvolle BijlesGezocht Huiswerkklas?

Begin schooljaar 2012-2013 werd BijlesGezocht benaderd door Stichting Rotterdam Vakmanstad (RVS) met de vraag om drie basisscholen in Carnisse te voorzien van huiswerkklassen. BijlesGezocht heeft samen met RVS basisscholen KBS Elisabeth, PCB De Klaver en OBS De Kameleon voorzien van huiswerkklassen. De uitvoering is door alle betrokken partijen als zeer positief ervaren. BijlesGezocht zou graag meer huiswerkklassen realiseren op basisscholen in Almere, Amsterdam, Den Haag, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Sindsdien heeft BijlesGezocht met tal van basis- en VO-scholen samengewerkt om binnen school een huiswerkklas in te richten. Ook zijn wij bezig om een “leren leren” project, waarbij wij ook veel kinderen de mogelijkheid bieden voor extra huiswerkbegeleiding te kiezen, waarbij het aanleren van studievaardigheden centraal staat.

Wij betrekken ouders en docenten in het leerproces van de leerling. Geen gouden bergen, geen verschrikkelijke cito trainingen, maar écht leren hoe huiswerk te maken, hoe zelfstandig te studeren, en écht leren rekenen, spellen, lezen, etc.. Geen trucjes met enkel als doel een hoge cito score te behalen.

BijlesGezocht is sedert januari 2011 begonnen met individuele bijlessen, huiswerkbegeleiding en examentrainingen voor leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs. Tot op heden is de 1-op-1 begeleiding aan huis een groot succes, met een slagingspercentage van 100%. Graag begeleiden wij ook leerlingen van uw school door middel van de BijlesGezocht Huiswerkklas, waarbij het vergroten van plezier in school, zelfvertrouwen en kennis en het versterken van schoolse vaardigheden centraal staan.

Meer aandacht, betrokkenheid en maatwerk onder leiding van hoogopgeleide huiswerkbegeleiders

Zorgvuldig geselecteerde HBO en/of WO studenten en afgestudeerden (e.g., (i)PABO, Pedagogiek, Creatieve Therapie, Psychologie in het geval van de basisschool) geven de leerlingen wekelijks na schooltijd 1 á 1,5 uur huiswerkbegeleiding in bijvoorbeeld de twee grote ‘struikelblokken‘ rekenen/wiskunde en begrijpend lezen / Nederlands. De begeleiding gebeurt in groepjes van maximaal tien leerlingen, één huiswerkbegeleider begeleidt tien leerlingen, tegen een tarief van €6,- per leerling per uur voor de basisschool en €8,- per leerling per uur voor het voortgezet onderwijs. Een anderhalf uur kost respectievelijk €10,- en €14,- euro per leerling.

De groepjes worden (per vak) ingedeeld op niveau waarbij elke leerling door de huiswerkbegeleider betrokken wordt bij het maken van de opgaven. Ook het leren van elkaar wordt aangemoedigd. Er wordt gebruik gemaakt van de lesmethode/materiaal van de desbetreffende basisschool, zodat de huiswerkbegeleiding parallel loopt met de lesstof uit de klas en het geleerde dus direct toegepast kan worden in de volgende reguliere les.

Er kan in groep 5, 6, 7 of 8 begonnen worden met de huiswerkklas en kan elk jaar een terugkerend fenomeen worden. Scholen voortgezet onderwijs kunnen voor elke klas (1 VMBO t/m 6 VWO) een huiswerkklas aanvragen. Zo kan de groei goed gevolgd worden en de behoefte (e.g., meer nadruk op redactiesommen) per groepje aangepast worden in aanloop naar tussen toetsen en uiteindelijk de CITO-toets in groep 8 of eindtoetsen (SE-weken) op de middelbare school.

Vragen?

Wij hopen u geënthousiasmeerd te hebben met het idee van een huiswerkklas voor uw basisschool. Mocht u toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact op!

Offerte aanvragen

U kunt hieronder gratis en vrijblijvend een offerte voor uw basisschool aanvragen. U ontvangt binnen twee werkdagen een op maat gemaakt aanbod.