Diagnostiek

[layerslider id=”17″]

 

Diagnostiek op school

Binnen uw school heeft u dit vast al eens meegemaakt: u zou graag een kind of een groep testen, maar heeft hier gewoonweg niet het personeel, de materialen of de tijd voor. Wij kunnen hierin een oplossing bieden.

U kunt altijd informeren naar mogelijkheden die niet specifiek beschreven zijn op de website. Het kan natuurlijk altijd zijn dat de wensen van uw school niet exact hetzelfde zijn als het algemene aanbod. Maatwerk is vaak mogelijk. Sterker nog: het is niet ongebruikelijk dat meerdere tests nodig zijn om een “totaalplaatje” te creëren. Zo kunnen aanvullende tests nodig zijn om bepaalde bevindingen te bevestigen en/of uit te sluiten.

De testen worden afgenomen door gekwalificeerd onderwijspedagoog drs. A.S. Donker. Tevens eindverantwoordelijke en contactpersoon van BijlesGezocht. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een grote hoeveelheid aanvragen, worden collega psychologen en (ortho)pedagogen ingezet voor de afname.

De aanvraag van één of meerdere testen verloopt via het aanvraagformulier onderaan de pagina. Hierin kunt u gedetailleerd aangeven wat uw wensen zijn.

Hieronder vindt u informatie over de NIO, WISC-III (beide intelligentietests) en observaties. Naast deze vormen van diagnostiek voor o.a. niveaubepaling is het ook mogelijk andere (aanvullende) onderzoeken aan te vragen, zoals een TRF en YSR waarbij zowel docent als leerling een vragenlijst invullen omtrent het gedrag van de leerling. Een SEV ter ondersteuning van de TRF en YSR omtrent de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerling. Tevens kan gedacht worden aan de PMT-K-2 voor het meten van de prestatiemotivatie of de CBSK voor het meten van de competitie-beleving bij een vermoeden van bijvoorbeeld faalangst. Ook schoolvragenlijsten en beroepen- en loopbaantest om de interesses van leerlingen te peilen behoort tot de mogelijkheden. Kortom: vraag gerust naar de mogelijkheden, deze zijn talrijk.

Sommige tests kennen zelfs een online variant waardoor het mogelijk is voor leerlingen, ouders of docenten om, via een veilige verbinding, de test vanaf een eigen pc, laptop of tablet in te vullen. De onderwijspedagoog ontvangt na afname direct de scores online.

 

Intelligentietest voor onderwijsniveau (NIO)
Intelligentietest (WISC-III)
Observatie